BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Закон забранява провеждането на протеста срещу миризмите, предвиждащ затварянето на път Е-70

Извънредна пресконференция бе свикана в Община Разград във връзка с най-актуалната тема за жителите и гостите на Общината, а именно – проблемът с миризмите в града.

Както вече информирахме, в петък вечер (25 август) е организиран протест от гражданите, с който ще се затвори републиканския път Русе-Варна за един час.

Разград излиза на нов протест срещу миризмите в петък на главен път Е-70

След законови стъпки по издаване на разрешение от кмета на Разград за провеждането на протеста, собственикът на пътя АПИ, както и местното ОДМВР, категорично се противопоставят на блокирането на главния път Е-70.

Според ЗЗдвП провеждане на демонстрации на автомагристрали, скоростни и автомобилни пътища е забранено, тъй като се нарушава безопасността на движението и събитието може да доведе до пострадали участници в движението и ПТП.

При неспазване, се налага и глоба. На лице е и забрана от Закона за събранията, митингите и манифестациите, с което се забранява провеждането на митинг-протестът, тъй като нарушава безопасността на обществения ред.

В тази връзка, зам-кметът Добрин Добрев предлага протестът да се проведе, но не на пътното платно, а в непосредствена близост до него. Тепърва предстои да се определи точното място, което ще е в близост до бензиностанция Петрол на изхода на града за Варна.

Близо 200 души се събраха на протест пред Община Разград против миризмите, готвят по-голям в петък (СНИМКИ)

Ръководството на Община Разград плътно застава до своите съграждани и тяхното недоволство от наболелия проблем. Община Разград напълно съдейства на компетентните органи за разрешаването на проблема.

Материалът Закон забранява провеждането на протеста срещу миризмите, предвиждащ затварянето на път Е-70 е публикуван за пръв път на Новини Разград.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!