BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Заместник областни управители дискутираха актуални въпроси, свързани с пенсионната система в област Разград

На 11 декември 2019 г., в зала 712 на Областна администрация Разград, се проведе среща-дискусия на заместник областните управители Нурие Црънгалова и Евгени Драганов с представители на пенсионерските клубове в област Разтрад.

Срещата е следствие от проведената днес Областна конференция на пенсионерските клубове в област Разград, на което е прието решение за подкрепа на приетата по време на проведената на 20 ноември 2019 г. в град Шумен национална кръгла маса, организирана от Съюза на пенсионерите-2004-обединени Декларация на тема „Преизчисляването на пенсиите – условие за справедливост и нормален живот на възрастните хора”.

Председателят на Областния съвет на Съюза на пенсионерите-2004-обединени Иванка Добрева и председателите на общинските съвети връчиха декларацията за Областния управител на област Разград, като представител на държавната власт за оказване на съдействие за придвижването й до компетентните органи.

Иванка Добрева посочи, че на територията на област Разград функционират 52 пенсионерски клуба, като техните членове активно се включват в дейностите им.

Възрастните хора споделиха свои притеснения и идеи за подобряване живота на пенсионерите. Те изразиха мнение, че предвид процеса на застаряване в страните от Европейския съюз, трябва да бъдат създавани условия за активно включване на пенсионерите. Общото им послание беше да се осигури по-справедливо заплащане чрез преизчисляване на пенсиите, за да се гарантира достоен и нормален живот и обществото да разчита повече на опита на възрастните хора, а не да се гледа на тях като на консуматори.

Нурие Црънгалова и Евгени Драганов изразиха мнение, че правителството полага усилия за подобряване живота на възрастните хора и обеща декларацията да бъде придвижена до компенетните страни. Тя пожела светли празници на гостите и им връчи като подаръци календари за следващата година.

Представителите на пенсионерските клубове отправиха покана към ръководството на Областна администрация Разград за провеждане на срещи по общини.

Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!