BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започна почистване на дерета в селата Осенец, Благоево и Балкански

Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев направи оглед днес на извършените дейности по почистване на деретата в две от трите населени места, където преди седмица стартираха действия по подобряване проводимостта на участъците в регулация.

Дейностите се извършват от ЕТ “Калакоч комерс – Живко Желев“ – с. Ковачевец, обл. Търговище след предложение, направено от фирмата. Тя има издадено разрешение за премахване на сливи, диви орехи, върби, саморасла растителност в коритата на реките Селишка и Садинска, документът е издаден на база действащото в тази сфера законодателство. След премахването на дърветата и храстите на населението се дава възможност да прибере отрязаната вършина – установи на място заместник-кметът Добрин Добрев. Транспортирането на останалата дървесина с необходимите за това превозни билети е ангажимент на фирмата.

Срокът, в който трябва да приключи почистването на деретата в трите села, е до края на месец май. В Осенец подобна дейност не е извършвана от десетки години – обясни кметът Даниела Стоянова.

Подобряването на проводимостта на речни корита, преминаващи през населени места, като превантивна мярка за предотвратяване на наводнения при обилни валежи, е ангажимент на общинското ръководство и се извършва поетапно в населените места – заяви заместник-кметът Добрин Добрев. През предходните две години бяха почистени и продълбочени речните корита в границите на Пороище и Ясеновец.

Материалът Започна почистване на дерета в селата Осенец, Благоево и Балкански е публикуван за пръв път на Новини Разград.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!