BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Инициативата „Маратон на четенето“ в ДГ „Дора Габе“ в село Ясеновец

На 18 април заместник-кметът на Община Разград Хабибе Расим посети Детска градина „Дора Габе“ в село Ясеновец и се срещна с част от малчуганите в нея заедно със секретаря на НЧ“Св. Св. Кирил и Методий“-Ясеновец Сали Сабри.

Децата сами избраха какво да им прочете заместник-кметът – приказката „Червената шапчица“.  След като изслушаха една от любимите си приказки децата си поговориха с г-жа Расим за част от поуките от приказката – дали си говорят с непознати, дали са внимателни и дали споделят всичко с родителите и учителите си. Децата бяха активни и любопитни, благодариха на заместник-кмета за интересната среща, поздравиха я с песен и я изпратиха с усмивки и покана пак да посети тяхната детска градина.

Директорът на детската градина Павлина Тончева представи на заместник-кмета Хабибе Расим част от дейностите по последния проект, който екипът на градината реализира – „Интеркултурен модел на детска градина“, финансиран от ЦОИДУЕМ. Детската градина в Ясеновец е единствената в община Разград с одобрен проект по тази програма, по нея е заложено обучение чрез съхраняване и популяризиране на обичаи и традиции на всички етноси в населеното място. Проектът приключва в края на юни.

Материалът Инициативата „Маратон на четенето“ в ДГ „Дора Габе“ в село Ясеновец е публикуван за пръв път на Новини Разград.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!