BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кафе „Франкофон“ отваря врати в къщата музей „Анание Явашов“ по случай юбилей

Къщата музей „Анание Явашов“ и Сдружение „Приятели на Франция – Разград“ канят разградчани в Кафе „Франкофон“ /Café Francophone/ на 21 март.

Кафенето на втория етаж в къщата на ул. „Венелин“ № 20 ще отвори врати точно в 18.30 часа. Събитието е по повод Международния ден на франкофонията – 20 март, и е посветено на 30-годишнината от подписването на Хартата за приятелство между Шалон ан Шампан – Франция, и Разград.

„Идеята е да пресъздадем атмосферата на френско кафене: френска реч, френска музика, френска поезия…“, разказва в аванс, но не разкрива докрай какви още изненади са подготвени за посетителите на кафенето председателката на Сдружението „Приятели на Франция – Разград“ Цонка Донева.

По стените в двете зали са подредени табла с по две снимки на сгради с еднакво или близко предназначение в двата побратимени града и обекти на недвижимото им културно-историческото наследство.

„Клиентите“ в кафенето ще имат възможност да си припомнят или научат подробности за събития и знакови личности с принос към трийсетгодишното приятелство между Разград и Шалон ан Шампан.

Любопитна подробност е, че на първата публична изява на създаденото преди шест години Сдружение „Приятели на Франция – Разград“ отново домакинства къщата музей „Анание Явашов“.

Материалът Кафе „Франкофон“ отваря врати в къщата музей „Анание Явашов“ по случай юбилей е публикуван за пръв път на Новини Разград.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!