BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кубрат се сдоби с модерна мобилна сцена

На нова и изцяло оборудвана мобилна сцена ще се радват вече малки и големи в община Кубрат – съобщават от Общинската информационна служба в лудогорския град. Модерното съоръжение бе доставено и монтирано пробно днес в центъра на общинския център, а ремонтните дейности проследиха представители на Общинското ръководство, начело с кмета Алкин Неби.

Закупуването на сцената се осъществява по проект „Кубрат древен и млад – да пренесем традициите през времето“ от Стратегията за водено от общностите местно развитие на СНЦ „МИГ Завет – Кубрат“ по Програмата за развитие на селските райони. Общата стойност на инвестиционния проект възлиза на малко над 63 000 лв., от които 56 861 лв. европейско и 6 317 лв. национално съфинансиране. Сцената ще служи за организиране и провеждане на концерти, спортни мероприятия, фестивали, събори и други културни събития.

Преносимата сцена и оборудването към нея пряко ще допринесат и в грижата за опазване на околната среда, като ще позволят провеждането на културни фестивали в защитени територии без да бъдат нанасяни щети върху природата. Съоръжението е снабдено също с прожектори и звукова уредба, а за текущата му поддръжка ще се ангажира изцяло Община Кубрат.

Материалът Кубрат се сдоби с модерна мобилна сцена е публикуван за пръв път на Новини Разград.

Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!