BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Млади таланти в ЦПЛР Център за ученическо техническо и научно творчество – Разград

В ЦПЛР Център за ученическо техническо и научно творчество  започнаха да пристигат съобщения за постигнати успехи в творческите надпревари от различни кътчета на България. Още от началото на учебната година възпитаниците на  Росица Друмева от клубове „Природа и фантазия“ и „Млад приложник“ се подготовяха за участие в XV Международен конкурс „Аз обичам Черно море“ – гр.Несебър и  националните конкурси  „Вълшебният свят на Родопите“ и „Фотоприказки“ – гр.Кърджали и „Морето не е за една ваканция“ – гр.Бургас.  Ето най-активните гимназисти от клуб „Природа и фантазия“: Виктория Иванова, Виктория Пенева, Виолетка Иванова, Габриела Неделчева, Катрин Трифонова, Михаела Красенова, Ростислава Дренчева, Теодора Стефанова, Феим Ахмедов. В клуб „Млад приложник“ учениците са разпределени в две възрастови групи. От начален етап  най-усърдно се потруди Дара Матева, а от средношколците – Дария Игнатова, Мерт Юмеров,  Преслава Пламенова, Сияна Ганчева и Стилиян Късов.

По думите на ръководителя на клубовете, отличията са ценни преди всичко, защото част от децата и младежите посещават отскоро клубовете, а в надпреварата са взели участие стотици техни връстници от страната и чужбина. В националния конкурс „Вълшебният свят на Родопите“ поощрителни награди получават Сияна Ганчева, ученичка от VI кл. в ОУ „В.Левски“ и Катрин Трифонова, ученичка от XI кл. в ПГИ „Р.Шуман“.     В националния конкурс за рисунка „Морето не е за една ваканция“  поощрителна награда получава Теодора Стефанова от XII кл. в ПГПЧЕ „Екз.Йосиф“.

Конкурсите имат за цел да откриват, популяризират и подпомагат развитието на детските таланти; да стимулират визуалната култура у децата с поглед към миналото, настоящето, бъдещето, традициите и красотата на родната природа.

Сияна Ганчева

 

Материалът Млади таланти в ЦПЛР Център за ученическо техническо и научно творчество – Разград е публикуван за пръв път на Новини Разград.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!