BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Момчетата на Вълци Разград до 12 години отиват на финали

Трети отбор на СКБ “Вълци-Разград” постигна историческо класиране на републиканско първенство, след като завърши на първо място в зона Добруджа, а в проведения в Разград квалификационен турнир за финали се нареди на второ място. Така момчетата попадат директно сред 12-те най-добри отбора в България в своята възраст – постижение, достойно за уважение най-вече заради огромния труд на състезатели и треньори.

Момчетата до 12 години показаха хъс и огромно желание за победа и закономерно в първите два мача от квалификациите постигнаха две убедителни победи – срещу Светкавица Търговище с 87:22 точки и срещу Свети Влас със 73:10 точки. Така в последния мач в турнира в директна борба за първото място едни срещу други се изправиха двата най-добри отбора в региона – “Вълци-Разград” и “Доростол” Силистра. Получи се зрелищен мач, изпълнен с емоции, атрактивни отигравания и отлични взаимодействия в атака и защита и от двете страни. През цялото време “Доростол” поддържаха разлика от около 10 точки, която се запази и до края въпреки усилията на разградските момчета и смелата им игра. В края на мача състезателите на двата отбора размениха поздрави в духа на фейърплея и застанаха рамо до рамо за обща снимка, като си пожелаха успех на финалите в средата на май месец.

Днес и утре (5 и 6 май) в зала “Лудогорец” “Вълци-Разград” отново са домакини – този път квалификациите са за момичета до 12 години и в четири последователни мача баскетболистките се изправят срещу Черно море Одесос, Тони 7 Сливен, Росица Павликени и Дунав Русе 2016 с цел да се превърнат в четвъртия отбор на клуба, който ще достигне до финалната фаза и ще се нареди сред най-добрите школи в страната. Всички желаещи могат да посетят мачовете и да подкрепят децата в битката им към финалите.

От клуба се обръщат с благодарност към “Амета” с тяхната марка “Лудогорско пиле”, както и към всички, подкрепящи клуба в изявите на баскетболния терен. Без тяхната подкрепа над 100 деца нямаше да имат възможността да се състезават в представителните отбори и да представят Разград на най-високо ниво.

Материалът Момчетата на Вълци Разград до 12 години отиват на финали

е публикуван за пръв път на Новини Разград.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!