BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Националната конференция „Математиката е за всеки“ в Разград

Заместник-кметът Хабибе Расим приветства участниците в Националната конференция „Математиката е за всеки“ – подходи и практики за STEAM обучение в условията на включваща среда. Заедно със заместник областния управител Найден Късов, експертът в РУО на МОН Ананас Богословов и Стив Матушак – ръководител завод в „АДМ-Разград“ г-жа Расим бе официален гост на събитието.

Конференцията се организира от ОУ “Васил Левски“-Разград и РУО на МОН-Разград. Форумът е свързан с проекта на разградското училище под същия надслов „Математиката е за всеки“, който е реализиран през 2022 г. в рамките на програмата „Учим заедно“ на Фондация „Заедно в час“, финансирана от Фондация „Америка за България“.

Целта на конференцията е да представи добри практики за обучение по математика в начален и прогимназиален етап на образование. Ще бъде споделен опитът на училището и партниращите организации, работили по проекта „Математиката е за всеки“, реализиран през 2022 г. в рамките на програмата „Учим заедно“ на Фондация „Заедно в час“, финансирана от Фондация „Америка за България“. Участие в конференцията  вземат учители по математика, директори на училища от цялата страна, както и представители на партньорските ни организации, подпомогнали проекта – Сдружение „Образование без раници“ InByte ltd и Център за творческо обучение, образователни експерти, представители на родителската общност и други заинтересовани страни.

Конференцията бе открита от директора на ОУ “Васил Левски“ Диана Първанова, тя бе и модератор на първата пленарна сесия.

Конференцията започна с поздрав към гостите – танцово изпълнение момичетата оот ТФ “Сладури“ с ръководител Катя Портянова.

Материалът Националната конференция „Математиката е за всеки“ в Разград е публикуван за пръв път на Новини Разград.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!