BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

На благотворителен концерт връчиха наградите на победителите в конкурса „Да на красотата”

На благотворителен концерт, посветен на 21 ноември –  Денят на християнското семейство, тази вечер заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев връчи наградите на победителите в конкурса „Да на красотата”, който се организира от Федерацията на жените и Община Разград.

Той изрази признателност към представителите на Федерацията на жените за активността и ентусиазма им при провеждането на конкурса, в който се отличават най-красивите цветни градини и балкони в общината. Заместник-кметът поздрави и всички участници в цветната надпревара за вложения труд при оформянето на домовете им, а също и за куража да се запишат в конкурса и покажат пред журито и обществеността създаденото от тях. Г-н Добрев заяви, че вероятно показаното на мултимедията, която вървеше на сцената на залата на НЧ”Развитие 1869”-Разград в началото на церемонията по награждаването, е предизвикало и благородна завист у останалите, но изрази надежда, че това е и стимул към съгражданите ни също да творят красота, да правят града ни по-уютен, красив и приветлив. Заместник-кметът Добрин Добрев отбеляза, че в тази посока е насочен и стремежът на ръководството на Община Разград, а съвместните усилия, помощ и подкрепа от обществеността все повече затвърждават името на Разград като „град на цветята” и заедно сме свидетели на красотата, която всички сме сътворили. На участниците в конкурса заместник-кметът Добрин Добрев пожела да продължават да творят красота и да правят добро, като изрази увереност, че то ще им се върне.

90 бяха участниците в конкурса „Да на красотата” в тазгодишното му 12-то издание. Награди – градинско оборудване и грамоти – получиха призьорите в различните категории – най-красив балкон, най-красива градина, най-добре зацветени заведения за обществено хранене, учебни заведения, фирми, призове имаше и за жители на четири села в общината – Просторно, Гецово, Островче, Балкански. Имената на победителите бяха публикувани на сайта на Община Разград през октомври след като комисия с председател заместник-кметът Добрин Добрев обходи и обсъди всички предложения за участие в конкурса – https://www.razgrad.bg/news/i-tazi-godina-kontsert-i-nagradi-za-nay-krasivite-tsvetni-gradini-i-balkoni.

По традиция наградите се връчват на благотворителен концерт в навечерието на Деня на семейството, тя бе нарушена през последните години заради COVID-обстановката. Тазгодишният концерт се проведе със съдействието на РЕКИЦ„Читалища“ и НЧ„Развитие 1869“ гр. Разград, както и с подкрепата на подкрепена от фирмите „Млин 97“АД и РПК„Единство“.

С решение на Управителния съвет на Федерацията на жените събраните на концерта средства ще бъдат предоставени на семейства пред изпитание, които се нуждаят от подкрепа и съпричастност, но не желаят да бъдат съобщавани имената им.

В концерта участваха над 200 изпълнители от творческите формации:  Танцов състав „Гецовлийчета“ при НЧ„Просвета 1883“-Гецово; Детска танцова школа „Сладури“ към ДГ„Детелина“ с ръководител Катя Портянова; Пресияна Тодорова – Музикална школа при НЧ„Развитие 1869“-Разград с вокален педагог Детелина Тодорова; Градски Мажоретен състав при ЦПЛР ЦРД с ръководител Емилия Борисова; Балетна школа при НЧ „Развитие 1869“-Разград с художествени ръководители Мария Керчева, Виолета Желязкова и Милена Милева; Детски танцов ансамбъл „Лудогорче“ с художествени ръководители  Иван Иванов и Десислава Иванова; Детска танцова школа „Сладури“ при ОУ„Васил Левски“-Разград с художествен ръководител Катя Портянова; Ренета Петрова – Музикална школа при НЧ„Развитие 1869“-Разград; Фолклорна група при НЧ„Напредък 1901”-Разград, Мартин Вълчинов и Георги Стефанов, Габриела Симеонова  с художествен ръководител Пламен Панев; Жанет-Мари Кръстева при ЦПЛР ЦРД с вокален педагог Свилена Дечева; Танцов състав „Елбетица“ при ЦПЛР – ЦРД-Разград с художествени ръководители Жулиета Иванова и Румен Иванов;  Танцова формация „Феникс“ – при ЦПЛР ЦРД с ръководители Ирина Стоянова и Иван Стоянов; Танцов ансамбъл „Булгарика“ при ЦПЛР – ЦРД-Разград с художествени ръководители Жулиета Иванова и Румен Иванов; Танцов състав „Лудогорско настроение“.

Материалът На благотворителен концерт връчиха наградите на победителите в конкурса „Да на красотата” е публикуван за пръв път на Новини Разград.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!