BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нов съдия встъпи в длъжност в Районен съд – Исперих

Съставът на Районен съд – Исперих бе попълнен с нов магистрат, след като днес Чавдар Николов встъпи в длъжност „съдия“ в правораздавателната институция.

Съдия Николов встъпи в длъжност след спечелен конкурс, обявен в началото на годината от Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет. Той положи клетва пред Председателя на Районен съд – Исперих – Елица Бояджиева – Георгиева, съдебните служители, представители на полицията, прокуратурата, нотариуси и адвокатската общност в града, и подписа клетвен лист, съгласно изискванията на Закона за съдебната власт.

На тържествената церемония съдия Бояджиева – Георгиева пожела здраве и успехи в работата на магистрата. Увери го, че сплотеният малък колектив на съда ще му съдейства за по-бързата адаптация на новото работно място, за да правораздава и повишава престижа на съдебната власт.   

Съдия Николов е от Дулово. Завършил е „Право“ във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Работил е над 8 години като съдебен помощник в Софийски градски съд. Бил е и главен юрисконсулт в Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Съдия Николов ще участва при разглеждането на граждански, наказателни и административнонаказателни дела в Районен съд – Исперих.

Материалът Нов съдия встъпи в длъжност в Районен съд – Исперих е публикуван за пръв път на Новини Разград.

Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!