BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Обновиха пясъчниците на две детски площадки и продължава почистването в Градския парк

ОП“Паркстрой“ продължава рехабилитационните дейности в част от най-посещаваните от разградчани места за отдих. Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев днес извърши оглед на обектите, на които работят служителите на общинското предприятие.

Във връзка със сигнали от граждани бяха попълнени пясъчниците на две от детските площадки в централната част на града – до Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“ и зад Детска градина „Митко Палаузов“. И на двете площадки бяха подменени и дъските около пясъчниците.

ОП“Паркстрой“ работи в два участъка от Градския парк. Днес бяха рехабилитирани седем пейки на входа на парка откъм бившия Младежки дом – около паметника на Стоян Иванов.

Продължава и почистването на района около Пантеона в Градския парк. Там в средата на февруари стартира разчистване на почвопокривна растителност, която бе обхванала големи площи от пътеките към монумента. Намерението е след разчистване на коренищата там да бъдат засадени рози. Обхватът на разчистването е разширен и в посока към МБАЛ“Св. Иван Рилски“ и над хотелски комплекс „Лес“. В тези участъци се прочиства саморасли дървета и храсти,  почистват се боклуците и падналата листна маса. Тенденцията е тези участъци да се превърнат в паркова тревна площ.

 

Материалът Обновиха пясъчниците на две детски площадки и продължава почистването в Градския парк е публикуван за пръв път на Новини Разград.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!