BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Разград започна почистване на общински пътища от прорасла растителност, която създава опасност за движението

Община Разград започна почистване на общински пътища от прорасла дървесна и храстовидна растителност, която създава опасност за движението по пътните участъци. Дейността се извършва по повод сигнали от кметове и жители на населени места, по пътищата към които растителността покрива пътни знаци и мантинели, а за да избегнат клоните, водачите навлизат в насрещното платно и се създава опасност от инциденти.

Снимка от преди

Почистването започна от общинския път към село Дянково. То се извършва от няколко екипа от Общинско предприятие „Паркстрой“, участъците, по които работят, са обозначени с конуси, отрязаните клони се събират извън пътя, а на следващия ден се обработват с дробилки.

Снимка от сега

Оглед на работата им в сряда извърши заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев. Той установи, че почистването е ефективно и подобрява видимостта за водачите.

Г-н Добрев уточни с директора на ОП “Паркстрой“ Николай Борисов следващите участъци от общински пътища, които ще бъдат почистени от прораслата растителност: към Островче – участъка от общинския път от липовата гора до последния завой преди селото, както и пътят към Раковски. Работата по почистването ще продължи, докато метеорологичните условия позволяват.

Материалът Община Разград започна почистване на общински пътища от прорасла растителност, която създава опасност за движението е публикуван за пръв път на Новини Разград.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!