BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Общините в Разградско се обединиха около съвместно становище за социалните услуги в областта

Днес, 16 ноември, Областният управител Владимир Димитров свика работна среща с участието на кметовете на общини и представители на дирекциите „Социално подпомагане“ в област Разград, за обсъдят социалните услуги в региона, които да бъдат включени в Националната карта на социалните услуги.

С това обсъждане завършва продължилата един месец процедура по обществено обсъждане на разработените от Агенцията за социално подпомагане (АСП) проект на Анализ на потребностите на национално ниво от социални услуги и интегрирани здравно-социални услуги и предложение за Националната карта на социалните услуги. Тези услуги се финансират изцяло или частично от държавния бюджет, на база потребностите във всяка област и община.

През изминалия месец общинските администрации организираха публични дискусии относно проекта на Анализ на потребностите и на Националната карта, в частта им за социалните услуги в съответната община. Те изготвиха становища по отношение на социалните услуги, включени в предложението за Картата. Кметовете на общини изпратиха обобщена информация за резултатите от обществените обсъждания на съответните Дирекции „Социално подпомагане“.

Областният управител организира обсъждане, свързано с определяне нагласите на кметовете на общините по отношение на социалните услуги, включени в предложението за Картата. Той организира и поредица от работни срещи с експерти за изготвяне на документ, представящ общата визия на общините за местоположението и капацитета на социалните услуги на областно ниво в региона.

На днешната работна среща кметовете на общини се обединиха около съвместно становище за вида, местонахождението и броя места на социалните и здравно-социалните услуги на областно ниво, които да бъдат включени в Националната карта.

Областна администрация също ще даде становище относно социалните услуги на областно ниво и ще предостави на АСП постъпилите по време на общественото обсъждане предложения от заинтересовани страни, като например неправителственият сектор.

Областният управител благодари за активната работа и отличния диалог и сътрудничество между Областна администрация, общините и дирекциите „Социално подпомагане“. 

 

 

 

Материалът Общините в Разградско се обединиха около съвместно становище за социалните услуги в областта е публикуван за пръв път на Новини Разград.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!