BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Откриха Панорамата на средното образование в Разград

Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев присъства на откриването на Панорамата на средното образование, която се провежда днес и утре в Разград.

Инициативата се организира от Регионалното управление на образованието-Разград и от Община Разград със съдействието на ЦПЛР Център за ученическо техническо и научно творчество. Целта й е да се информират родителите и учениците за предлаганите възможности за продължаване на обучението в училища в град Разград след завършен седми клас и да се създадат условия за равен достъп до качествено образование. Педагози и ученици от 9 средни училища представиха на обособени щандове във фоайето на Общинския културен център своите учебни заведения, присъстваха и част от училищните директори.

Заместник-кметът Добрин Добрев пожела на седмокласниците да вземат най-доброто за тях решение, като направят информиран избор, запознавайки се с всички учебни заведения, с условията и специалностите, които предлагат. Г-н Добрев поздрави РУО за прекрасната инициатива и коментира, че тя е важна и вълнува и родителите на седмокласници. „Удовлетворен съм, че в община Разград има изключително разнообразни специалности, всички училища са на ниво и предлагат качествен учебен процес. Сигурен съм, че ще заобичате вашето училище след 7 клас, ще бъдете достойни негови представители и ще имате един успешен старт в живота.“ – каза още г-н Добрев.

Началникът на РУО Ангел Петков също приветства седмокласниците на това полезно за тях събитие, пожела им успех на националното външно оценяване и осъществяване на желанията им при избора на училище за продължаване на образованието в гимназиален етап. Той съобщи още, че от 15 до 19 май в Дома на учителя ще се проведе своеобразно продължение на Панорамата – Информационна кампания във връзка с приема на ученици в 8 клас за учебната 2023/24 г. Всеки от тези дни между 14,00 и 18,00 ч. кариерният консултант Мехмедали Мустафа ще предоставя информация за утвърдения държавен план-прием и графика за дейностите по приемането на учениците. Въпроси ще могат да задават и родителите, и учениците. Триминутни презентации на всяко средно училище в региона пък вече вървят на видеостената на Дома на учителя.

Общо 1073-ма са седмокласниците в Разградска област, колко от тях ще участват в приема в гимназии ще стане ясно след националното външно оценяване, което е на 13 и 16 май.

Първи Панорамата посетиха седмокласниците от ОУ“Васил Левски“-Разград и ОУ“Христо Ботев“-Исперих, за днес и утре е изготвен график за посещение от всички основни училища в региона.

Гост на откриването на Панорамата бе и областният управител Драгомир Златев.

Материалът Откриха Панорамата на средното образование в Разград е публикуван за пръв път на Новини Разград.

Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!