BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Патронен празник на ПГПЧЕ “Екзарх Йосиф“

Заместник-кметовете на Община Разград Добрин Добрев и Мирослав Грънчаров бяха сред официалните гости на концерта по повод патронния празник на ПГПЧЕ“Екзарх Йосиф“-Разград. Училището днес чества 138 години от основаването си.

От името на ръководството на Община Разград г-н Добрев отправи приветствие към учениците и учителите от Езиковата гимназия, връчи поздравителен адрес и саксийно цвете. Той заяви пред пълната зала на НЧ“Развитие 1869“, че достолепната годишнина говори за традиции, но ПГПЧЕ е известно и с това, че е училище на новостите, а с успехите му в челните редици в България се гордее не само училищният колектив, а и Община Разград. На учителите г-н Добрев пожела резултатите на техните възпитаници да им дават още много поводи за удовлетворение, а на учениците –  да използват наученото в училище като трамплин за успехи в живота, да са смели и упорити, защото смелите и упоритите, които не се страхуват да се провалят и опитват, успяват и остават в историята като успешни хора.

Приветствие към учениците и учителите отправи и областният управител Драгомир Златев, а от името на началника на Регионалното управление на образованието Ангел Петков бе прочетен поздравителен адрес.

Директорът на гимназията Пейчо Георгиев благодари и на гостите, и на учителите в гимназията, но най-вече на учениците, които дават много поводи за гордост, издигат репутацията й. Той им пожела да бъдат себе си, да не се примиряват с несправедливостта и да предават на следващите поколения, че гимназията, която е благословена още при създаването си от патрона си Екзарх Йосиф, е територия на свободното слово и свободния дух.

В програмата с песни, танци и инструментални изпълнения участваха ученици от ПГПЧЕ“Екзарх Йосиф“: Ивана Армен, Михаела Тодорова, Джансу Чакалова, Серай Сонай, Вокалната група на ПГПЧЕ“Екзарх Йосиф“ с ръководител маестро Красен Иванов, Пакизе Юсеинова, Надежда Дочева и Дея Куманова, Балетна формация към НЧ“Развитие 1869“, Савина Йорданова, Диляра Назиф и танцова група „Feel the beat“. Концертът завърши с общо изпълнение от участниците и публиката на Химна на ПГПЧЕ“Екзарх Йосиф“.

https://connect.facebook.net/bg_BG/sdk.js#xfbml=1&version=v16.0

Posted by Община Разград on Thursday, May 4, 2023

Материалът Патронен празник на ПГПЧЕ “Екзарх Йосиф“ е публикуван за пръв път на Новини Разград.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!