BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Приключва изграждането на спортна площадка в двора на ППМГ“Акад. Н.Обрешков“, СУ“Христо Ботев“ и Спортно училище-Разград

Заместник-кметът Добрин Добрев извърши днес оглед на довършителните работи по изграждане на спортна площадка в двора на ППМГ“Акад. Н.Обрешков“, СУ“Христо Ботев“ и Спортно училище-Разград.

На новата площадка ще могат да се провеждат занимания по 5 вида спорт – волейбол, баскетбол, футбол, хандбал и лека атлетика. По-голямата част от комбинираното съоръжение е с противоударно покритие, с изключение ва футболното игрище, тъй като футболните бутонки увреждат подобни покрития, има и ограничение от финансиращата програма по отношение на площта на подобна настилка. При посещението на заместник-кмета Добрин Добрев на обекта работниците от фирмата, спечелила обществената поръчка с предмет „Изграждане на спортна площадка със специализирана спортна настилка за нуждите на ППМГ „Акад. Н. Обрешков“, СУ „Христо Ботев“ и Спортно училище, „БКС Озеленяване ЕООД“ поставяха втория пласт боя върху настилката. Под боята има каучукова основа и два пласта грунд. В следобедните часове започна и разчертаването на волейболната и баскетболната площадка, както и на 60-метрова писта за бягане, футболната площадка е готова, тя може да се използва и за хандбал. Очаква се очертаването да приключи утре, 18 август, а след това да бъде поставено и оборудването на площадката – волейболна мрежа и баскетболни кошове.

Площадката е изградена с финансиране по Програма за изграждане и основен ремонт на спортни площадки в държавните и общински училища на Министерството на образованието и науката. Стойността на проекта е 126 067,06 лв. без ДДС.

Отделните площадки са обособени с ограждения.

Представителите на фирмата-изпълнител поставиха през заместник-кмета Добрин Добрев въпроса за увреждане на настилката с велосипеди, а той пое ангажимент да разговаря с директорите на трите училища да се осигури възможност да се предупреждават посетителите на площадката да не влизат по новата настилка, докато изсъхне, както и да опазват площадката след това.

Г-н Добрев припомни, че и през настоящата година това не е единственото спортно съоръжение, по което Община Разград подготвя или извършва дейности по реновиране или изграждане. Вече приключи ремонтът на физкултурния салон на ОУ“Васил Левски“, а предстои изграждане на площадка за стрийт фитнес в Северен градски парк.

Материалът Приключва изграждането на спортна площадка в двора на ППМГ“Акад. Н.Обрешков“, СУ“Христо Ботев“ и Спортно училище-Разград е публикуван за пръв път на Новини Разград.

Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!