BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Разград почете Ботев

С тържествен ритуал пред паметника на Христо Ботев Разград отбеляза Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.

В честването, организирано от Община Разград, се включи и представител на Българския футболен съюз – техническият директор на институцията Георги Иванов. Той е в Разград във връзка с футболната среща на националния отбор на България тази вечер с националите на Северна Македония.

Тържеството започна с изпълнение на едно от най-емоционалните и разтърсващи творби на поета „Хаджи Димитър“. Негови стихове и песни по негови произведения изпълниха ученици от СУ“Христо Ботев“-Разград.

Именно те поведоха редицата от представители на институции, организации и граждани, които поднесоха венци и цветя пред паметника на загиналия преди 146 години български герой.

От името на Община Разград и Общински съвет-Разград венец поднесоха заместник-кметът Добрин Добрев и заместник-председателят на Общинския съвет Калоян Монев, след тях цветя поднесоха и заместник-кметовете Мирослав Грънчаров и Хабибе Расим, както и секретарят на Община Разград Нели Добрева. Венци и цветя бяха поднесени и: от името на Гюнай Хюсмен – народен представител в 47-мото Народно събрание от Парламентарната група на ГЕРБ-СДС; от д-р Деян Димитров – Областен управител на Област Разград; от техническия директор на БФС Георги Иванов; от Общински съвет на БСП и групата общински съветници от БСП; от Местна коалиция ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ-ОБЕДИНЕНИЕ (ДА БЪЛГАРИЯ, ДСБ, Зелено движение)(СЪЮЗ НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ, ДВИЖЕНИЕ БЪЛГАРИЯ НА ГРАЖДАНИТЕ)“; от Група общински съветници от ГЕРБ; от Група общински съветници от Земеделски народен съюз; от Областната структура на ИТН; от Областната структура на ВМРО-БНД; от Регионалното управление на образованието-Разград; от Регионален исторически музей – Разград; от Капански ансамбъл-Разград; от Народно читалище „Напредък 1901“; от Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“; от Областен съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва; от Фен клуб „Левски“-Разград; от фирма „СОД Нерон“ и от признателни граждани.

 

Поднасянето на венците прекъсна, когато се чуха сирените и всички застанаха мирно в знак на почит пред героите, спря и музиката, изпълнявана от Градския духов оркестър.

Материалът Разград почете Ботев е публикуван за пръв път на Новини Разград.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!