BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Русенският митрополит отслужи литургия за храмовия празник на църквата в Пороище

Русенският митрополит Наум отслужи днес литургия за храмовия празник на църквата „Св. Атанасий“ в село Пороище. Сред миряните бяха и заместник-кметът на Община Разград Мирослав Грънчаров и кметският наместник в Пороище Петър Сергев.

Дядо Владика отслужи литургията в съслужение с местни свещеници и свещеници от Русенска епархия. По време на богослужението Митрополит Наум ръкоположи в иподяконски сан 21-годишен младеж.

Дядо Владика благослови жителите на Пороище и региона и по повод светлия храмов празник отправи пожелания за благополучие.

Църквата „Св. Атанасий“ в Пороище е единствената запазена до днес вкопана църква в Североизточна България. Тя е вкопана 2 метра под земята. Носи името на Св. Атанасий Велики, който са смята за един от най-видните богослови и радетели за чистотата на християнската вяра и се приема за първия разпространител в Европа на възникналото в Египет монашество.

Материалът Русенският митрополит отслужи литургия за храмовия празник на църквата в Пороище е публикуван за пръв път на Новини Разград.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!