BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Служители на РУ-Разград участваха в инициатива за Деня на пътната безопасност – 29 юни

Безопасността на движението по пътищата е споделена отговорност на цялото общество и само чрез съвместна работа могат да се постигнат желаните резултати за намаляване на пътнотранспортния травматизъм. Възпитанието на децата и подрастващите за формиране на толерантно и без рисково поведение като участници в пътното движение е част от акцентите, заложени в Националната стратегия за безопасност на движението по пътищата в Република България 2020-2030 г.

В тази връзка вчера в Детска градина „Незабравка” служители на РУ-Разград и РЗИ проведоха съвместна инициатива, посветена на 29 юни. Специален гост на празника бе инспектор Хитами, чието участие бе осигурено с любезното съдействие на Манол Тодоров, председател на сдружение SOS ПТП. Забавният хипопотам, инспекторите Детска педагогическа стая и полицейските инспектори участваха в игрите по пътна безопасност в двора на забавачницата.

За четвърта поредна година се отбелязва денят, посветен на пътната безопасност по инициатива на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“. Датата е съобразена с началото на лятната ваканция за децата, като целта е преди множеството пътувания през юли и август да се акцентира вниманието на обществото към безопасността на движението по пътищата.

Материалът Служители на РУ-Разград участваха в инициатива за Деня на пътната безопасност – 29 юни е публикуван за пръв път на Новини Разград.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!