BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Стартира програмата “Работа на полицията в училищата” в Разград

Традиционните срещи на инспекторите Детска педагогическа стая  с първокласниците стартираха тази година от Начално училище “Васил Левски” – град Лозница. Полицейските служители изнесоха пред тях беседи по актуални теми, свързани с безопасността, опазване живота и сигурността на децата в рамките на Националната програма на МВР „Работа на полицията в училищата“. Инспектор Галимир Георгиев и инспекторите Детска педагогическа стая към РУ-Разград запознаха учениците от всяка паралелка с темите за превенцията на тормоза и насилието, за безопасността на движението по пътищата, за противообществените прояви и престъпленията сред малолетните и непълнолетните, за контрола върху личните данни и безопасното общуване в интернет. 26-те първолачета от началното училище в град Лозница получиха и подаръци от своите гости –  специално изработени тефтери с ценни съвети, химикали и линии с логото на програмата.

Беседите са част от изготвен в РУ-Разград годишен план и работен график, предвиждащ ежемесечни срещи с ученици от различни училища в общините Разград, Лозница и Цар Калоян на инспектори в Детска педагогическа стая и на полицейски инспектори в управлението, обслужващи съответните райони. Темите за разговор са съобразени с възрастта на учениците, а провеждането на самите срещи – с противоепидемичните изисквания и предприетите в тази връзка превантивни мерки. До 7 октомври ще бъдат посетени общо 485 първокласника.

Програмата “Работа на полицията в училищата” се осъществява от 2000-та година и е част от превантивната дейност на полицейските служители по отношение на престъпленията, извършвани от и срещу деца.

Материалът Стартира програмата “Работа на полицията в училищата” в Разград е публикуван за пръв път на Новини Разград.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!