BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Съдът остави за постоянно в ареста двама мъже, привлечени като обвиняеми за отвличане с цел грабеж и причиняване на телесна повреда

В две последователни съдебни заседания днес Окръжен съд – Разград взе мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 31-годишния Дж.К. и 28-годишния И.И., срещу които се води досъдебно производство по две обвинения.

Първото е, че на 2 ноември тази година двамата са отвлекли и противозаконно лишили от свобода лице от мъжки пол.

viber

Повдигнато им е и второ обвинение за опит за грабеж, придружен с причиняване на средна телесна повреда.

На 2 ноември тази година обвиняемите заедно с още две лица нахлули въоръжени и маскирани в дома на лице от мъжки пол, намиращ се в самуилското село Хърсово, обл. Разград,, отвлекли го с цел грабеж и му причинили средна телесна повреда.

Окръжния прокурор на Разград и директорът на ОДМВР – Разград с извънредна пресконференция относно погрешка отвлечен и бит мъж в Разградско (ВИДЕО)

За извършеното престъпление – отвличане и противозаконно лишаване от свобода, законът предвижда наказание от 7 до 15 години „лишаване от свобода“.

По второто обвинение – грабеж придружен със средна телесна повреда, наказанието е от 5 до 15 години „лишаване от свобода“.

Представителят на Окръжна прокуратура – Разград подчерта, че от събраните до момента доказателства е установено, че обвиняемите предварително са се подготвили за извършване на престъпленията – информирали са се къде и с кого живее пострадалия, набавили си маски и ръкавици, взели със себе си оръжие, подготвили са и автомобил, с който отишли до местопрестъплението и отвлекли пострадалия.

След като се запозна със събраните материали по делото- протокол за оглед на местопроизшествието, свидетелски показания, протоколи за претърсване и изземване, писмени и веществени доказателства, съдебните състави намериха, че би могло да се направи обосновано подозрение, че Дж.К. и И.И. имат отношение към авторството на престъпленията, за които са им повдигнати обвинения.

Задържаха петима от Острово за побой и отвличане на мъж в Хърсово (СНИМКИ)

За съда бе налице и другото изискване  – наличието на реална опасност да извършат друго престъпление или да се укрият. Дж.К. е осъждан за умишлено престъпление от общ характер, като е извършил настоящото престъпление в изпитателния срок на изтърпяване на наложено от Районен съд – Кубрат наказание „лишаване от свобода“ в размер на една година. Другият обвиняем – И.И. е осъждан многократно, включително и за извършени тежки умишлени престъпления, за които му е налагано наказание лишаване от свобода.

Съдът прие, че престъпленията, в извършването на които двамата мъже са обвинени, се характеризират с изключително висока степен на обществена опасност, а начинът на извършването им обуславя и високата степен на обществена опасност и на двамата обвиняеми.

Поради изложените съображения, съдът прецени, че към момента най- адекватните мерки за неотклонение, които следва да определи спрямо Дж.К. и И.И., са най- тежките – „задържане под стража“.

          Определенията на съда подлежат на обжалване с частна жалба и/или протест пред Апелативен съд-Варна в 3-дневен срок.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!