BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Участие на Капанския ансамбъл в VIII Национални празници на професионалното фолклорното изкуство в Пазарджик

Концертна програма като за учебник – и като съдържание, и като изпълнение, изнесе Капанският ансамбъл в своята вечер на VIII Национални празници на професионалното фолклорното изкуство в Пазарджик.

По общо мнение на публика и специалисти, на сцената бяха показани изключително прецизно подбрани произведения от богатата съкровищница в репертоара на състава, подредени така, че да градират програмата и до финала да я превърнат в красив музикален, песенен и танцов ансамблов спектакъл.

В „Игри и песни от Лудогорието“ своята емоция и можене в представянето на образци от богатата и пъстра панорама от ритми, музика и песен изключително  професионално демонстрираха както солистите, така и всички артисти от ансамбъла.

С няколкоминутни аплодисменти, изправена на крака, публиката благодари на капанци за удоволствието да може заедно с тях и магията Фолклор да усети нишката, да извърви пътя към корена български, пътя към самите нас като древен народ с уникално нематериално културно-историческо наследство.

След това директорът на Светослав Стойчев получи статуетка, диплом, кошница с цветя и поздравителен адрес от кмета на Пазарджик Тодор Попов за участието на Капанския ансамбъл в Празниците на професионалното фолклорно изкуство.

„Благодаря на всички артисти – певци, музиканти и танцьори, за професионализма и всеотдайността в подготовката и представянето ни. Смело напред! Гордо стоим зад името Капански ансамбъл“, сподели след концерта Светослав Стойчев.

Срещата на 14-те професионални състава за народни песни и танци в страната се провежда на всеки четири години. Организатор е Община Пазарджик с финансовата подкрепа на Министерство на културата.

Материалът Участие на Капанския ансамбъл в VIII Национални празници на професионалното фолклорното изкуство в Пазарджик е публикуван за пръв път на Новини Разград.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!