BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Войнишкият паметник посреща Деня на Съединението освежен (СНИМКИ)

В навечерието на 6 септември – Деня на Съединението на Княжество България и Източна Румелия – паметникът, пред който отбелязваме един от най-българските празници, бе освежен от работници на Общинско предприятие „Ремонтстрой”.

Те боядисаха в бяло и сиво постаментите на скулптурата, изобразяваща Св. Георги, като за високите части бе използвана и автовишка. Залепени бяха част от падналите плочи в основата на паметника. В задната част на паметника няколко от плочите липсват, поръчани са нови и когато бъдат доставени, ще бъдат залепени.

Освежаването на паметника на площад „Възраждане” бе извършено по инициатива на Кмета на Община Разград Добрин Добрев след сигнали от граждани и лични наблюдения.

Дейностите по освежаването са за сметка на бюджета на общинското предприятие.

Ето и как изглеждаше паметника до преди намесата на общината:

Материалът Войнишкият паметник посреща Деня на Съединението освежен (СНИМКИ) е публикуван за пръв път на Новини Разград.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!