BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Диригентът Левон Манукян излиза от ареста срещу 50 000 лв. гаранция

Диригентът Левон Манукян е освободен под парична гаранция в размер на 50 000 лв., съобщиха от прокуратурата.

Вече бившият директор на филхармонията в Разград има наложена забрана да напуска страната. Манукян е с обвинение за длъжностно присвояване в особено големи размери чрез фиктивно назначаване на длъжност на десетки служители в разградската филхармония.

Разследването се води в Пловдив, тъй като двама от замесените са задържани на магистрала „Тракия”.

От обвинението уточниха, че Манукян не е оставен в ареста след 72-часовото си задържане, защото е съдействал на разследващите.

Вчера Министерството на културата го освободи от поста и назначи проверки във всички театри- второстепенни разпоредители на бюджетни средства.

Според прокуратурата близо 1,7 милиона лева са източени от Министерството на културата. Четирима души са замесени в тази схема.

Разследването е свързано с фиктивни назначавания на служители в театъра в Разград. Става дума за хора предимно от Перник, уговорени да се включат от Атанас Георгиев, който се представи пред съда като каскадьор на свободна практика. Новоназначените не са получавали парите, давали са ги на въпросния Атанас Георгиев, а той ги давал на трети човек. За назначените оставал бонус – плащането на социалните осигуровки. Един новоназначен е получавал заплата за 3 дни в театъра от 25 000 лева.

„Работниците по тези договори никога не са посещавали Разград, в частност театъра. Единствено са предоставили личните си данни, говоря за повече от 40 лица. Срещу това са получавали трудов договор и огромно възнаграждение, сравнение с възнагражденията на дългогодишните и реално работещи служители”, заяви прокурорът Галин Гаврилов, зам.-окръжен прокурор на Пловдив.

„Фиктивните работници са били осигурени на максималния осигурителен доход, получавали са приблизително по 25 000 лева на човек за три дни, след което тези пари са теглени от сметките им и са събирани от обвиняемия, който беше в съдебна зала. Той е от Перник и част от фиктивните служители също са от Перник. Делото се гледа в Пловдив, тъй като бяха задържани тук в момент когато двама от фиктивните работници са им предавали парите”, заяви прокурор Гаврилов.

 

Източник: Razgrad-bg.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!