BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Обновиха част от зоокъта в Разград (СНИМКИ)

След ремонтни дейности, извършени в „Зоокът-Разград“, са подобрени условията за отглеждане на част от обитателите му – установи при оглед на извършената работа ресорният заместник-кмет на Община Разград Зорница Евгениева.

Заедно с началника на отдел „Общинска икономика“ в Община Разград д-р Михаил Балтаджиев тя разгледа подобренията в зоните, където се отглеждат понитата, птиците нанду, козирозите, виетнамските прасета, елените лопатари и ламите. При всички са подменени покривите на закритите помещения и козирките на навесите, които обитават през по-студените сезони. За понитата и за лопатарите са изградени нови комбинирани хранилки с по две зони – обясни ръководител направление „Зоокът“ Ивелин Неделчев. Изградени са и пясъчници за понитата и за птиците нанду, в които те си правят пясъчни бани.

По-голямата част от ремонтните работи е приключила, остава само поставяне на козирка на помещението на ламите. Предстои и обновяване на съоръженията за игра в клетката на лъвовете.

Дейностите са част от поетапното обновяване на помещенията на обитателите на зоокъта, в предходни периоди бяха изградени нови волиери за птиците, които се преобладаващ вид сред обитателите на зоокъта, както и помещения на маймуните, а преди това и на лъвовете.

Материалът Обновиха част от зоокъта в Разград (СНИМКИ) е публикуван за пръв път на Новини Разград.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!