BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Поставиха цистерна с вода за битови нужди за жителите на Вилната зона

По инициатива на Кмета на Община Разград Добрин Добрев и в продължение на разговора му с представители на жителите на Вилната зона в района, в който има прекъсване на водоподаването, днес бе поставена цистерна с вода. Тя е с вместимост 2 кубика, всеки ден ще се следи състоянието й и ще се допълва с вода. Поставена е на Дянковския път до отбивката за казана.

Община Разград уточнява, че водата е чиста, но не е годна за пиене, а само за битови нужди – за миене.

Цистерната е на „Водоснабдяване-Дунав“, ще се зарежда от ОП“Паркстрой“ и от сметопочистващата фирма „Уейст солюшънс“ с вода, каквато се използва за ежедневното оросяване на улиците на Разград при горещо време.

Кметът на Разград разговаря с представители на Вилната зона за проблеми с водоснабдяването

Представителите на живущите във Вилната зона, които ден по-рано се срещнаха с Кмета, изразиха удовлетворение от предприетото от Община Разград действие. Петър Димитров и Тургай Насуфов обаче предложиха цистерната да бъде преместена в района на втората спирка, за да е по-близо до участъка, в който често спира водата. Това ще се случи в понеделник.

Община Разград ще продължи да съдейства на ангажираните институции и дружества за решаване на проблемите с водоподаването както във Вилна зона, така и в останалите населени места в общината, където съществуват подобни проблеми.

Материалът Поставиха цистерна с вода за битови нужди за жителите на Вилната зона е публикуван за пръв път на Новини Разград.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!