BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Почит пред първия кмет на Разград в навечерието на Деня на българската община и местното самоуправление

По дългогодишна традиция в навечерието на 12 октомври – Деня на българската община и местно самоуправление – ръководството и служителите на Община Разград почетоха паметта на първия кмет на Разград Георги Попов.

Директорът на Регионалния исторически музей Таня Тодорова припомни, че паметната плоча е поставена на мястото, където е бил домът на първия разградски градоначалник. Тя припомни и неговия принос в обществения живот на региона. Георги Попов е бил ученик на възрожденеца Никола Икономов. Доброволец е в Кримската война при обсадата на Силистра. Търговец с новаторски за времето си подходи по европейски образец. Един от инициаторите на градежа на църквата „Св. Николай Чудотворец“. След Освобождението Георги Попов е избран за председател на Градския съвет, а по-късно и за депутат в Учредителното Народно събрание.

Кратката церемония в негова памет продължи с минута мълчание, след което венец пред паметната плоча поднесоха Кметът Добрин Добрев и заместник-председателят на Общинския съвет Стоян Ненчев, а цветя – заместник-кметовете Полина Иванова, Зорница Евгениева и Елка Неделчева, секретарят на Община Разград Нели Добрева, служители в Общинска администрация.

Таня Тодорова покани присъстващите да посетят най-новата изложба, подредена в Етнографския музей в памет на майстора на керамиката Ели Неделчева.

По-късно в административната сграда Кметът Добрин Добрев поздрави служителите в Община Разград с предстоящия празник с пожелания за здраве, лично щастие, енергия за нови професионални успехи в отговорната им работа и удовлетворение от постигнатото.

Материалът Почит пред първия кмет на Разград в навечерието на Деня на българската община и местното самоуправление е публикуван за пръв път на Новини Разград.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!