BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

България ще подкрепи осигуряването на допълнителни радиочестоти за мобилни услуги

България ще подкрепи осигуряването на допълнителен радиочестотен спектър за развитие на мобилните услуги в световен мащаб. Това е част от позицията, която бе одобрена от правителството днес, заедно със състава на българската делегация за Асамблеята по радиосъобщенията, 21-26 октомври 2019 г. и Световната конференция по радиосъобщения към Международния съюз по далекосъобщения, 28 октомври-22 ноември 2019 г., които ще се проведат в Шарм Ел Шейх, Египет.

Тя гласи още, че освобождаването на радиочестотните ленти трябва да се извършва съобразно националните особености на отделните държави.

В одобрената от правителството позиция е представено становището на България по въпроси, свързани с нуждата от радиочестотен спектър за нови видове системи и услуги, както и от преразглеждане на процедурите за координация работата на спътникови, морски, въздушни и наземни радиослужби. Участието на български представители в работата на Асамблеята по радиосъобщенията и Световната конференция по радиосъобщения ще допринесе за отстояване на националните интересите при промени в планирането на честотните разпределения.

Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!