BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Военноморските сили обявяват конкурс за заемане на 171 вакантни длъжности за резервисти

Със заповед на министъра на отбраната са обявени 171 (сто седемдесет и една) вакантни длъжности във военни формирования от Военноморските сили, които следва да се заемат след провеждане на конкурс за приемане на служба в доброволния резерв на български граждани, завършили граждански средни или висши училища в страната и в чужбина.

В конкурса могат да кандидатстват граждани, които отговарят на условията на чл. 24 от Закона за резерва на въоръжените сили на Република България   (ЗРВСРБ). Кандидатите за вакантните длъжности за резервисти трябва да подадат до 10 юли 2020 г. писмено заявление за участие в конкурса до командира на Военноморските сили чрез структурите на Централното военно окръжие. Те могат да заявят до три длъжности, като длъжностите могат да бъдат в различни военни формирования. Конкурсът ще се проведе по документи и събеседване с кандидатите по места в периода от 10 до 14 август 2020 г.

Във военно формирование 22 480 – Бургас са обявени 48 длъжности за резервисти със звания „матрос“ I, II или III клас за електротехници, младши оператори, оператори по използване на оръжието,  палубни моряци, готвачи и др.

Във военно формирование 56 080 – Варна обявените длъжности за резервисти са 10 – за младши артилеристи, радиотелеграфисти и др.

Сто и девет (109) са обявените длъжности за резервисти във военно формирование 38 010 – Варна. Те са за младши телефонни механици, младши оператори, помощник механик-водачи, помощник мерачи на картечница, гранатометчици, младши стрелци-зенитчици, младши телефонисти, електромеханици в агрегатно отделение, мерачи в зенитно отделение и др.

Във военно формирование  34 590 – Бургас са обявени 4 вакантни длъжности за младши артилеристи и радиотелеграфисти.

Условията, на които трябва да отговарят кандидатите, и необходимите документи са посочени в обявата, публикувана на 3 юни  2020 г. в рубриките „Най-новото в сайта“, „Документи“ – „Обяви и конкурси“ в интернет страницата на Министерството на отбраната.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!