BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Гюнай Хюсмен дари компютър и принтер на СУ „Христо Ботев“ в Лозница

Пореден благороден жест в подкрепа на учебно заведение в региона направи областният управител на Разград Гюнай Хюсмен. Той дари компютърна конфигурация и принтер на СУ „Христо Ботев“ в град Лозница.

  Областният управител прие в кабинета си директора на училището Румяна Костадинова. Тя благодари за помощта и обясни, че дарението запълва една сериозна празнота в материално-техническата база на СУ „Христо Ботев“ . „Децата ни се обучават в два компютърни кабинета, оборудвани по програмата на МОН „Информационни и комуникационни технологии“. Тъй като  сме сравнително малко училище, със скромен бюджет, не разполагахме с нужните за административната ни работа компютър и принтер. Благодарение на г-н Хюсмен, вече имаме най-необходимото“, заяви Костадинова.

  Гюнай Хюсмен пое ангажимента да продължи да помага на училището и да подкрепя усилията на преподавателите в него да осигурят на децата модерен учебен процес и да им помогнат да се изградят като достойни граждани.

  В СУ „Христо Ботев“ в Лозница се обучават 85 деца от V до VII клас. Училището е иновативно, като от 3 години в него се работи по програмата „Уча в облака“.  Учебният процес е ориентиран приоритетно  към математиката, природните науки и информационните технологии. Целта е децата да бъдат по-добре подготвени за предизвикателствата на XXI век.    

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!