BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Два мотоклуба от Разград участваха в шествие до Руския паметник край Езерче

Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев се включи в шествието от Разград до Руския паметник край село Езерче, което организираха двата мотоклуба в Разград „Лудогорски братя” и „Night Riders“(Нощни ездачи) и което бе едно от разнообразните събития, включени в Програмата за Деня на Разград и посветени на 142 години от Освобождението на града от турско робство.

Шествието бе под надслов „Освобождението на Разград – по следите на Паметта”. В него участваха над 20 мотора и няколко автомобила. От част от моторите се вееха Самарското знаме и знамената на България и Русия. В колоната имаше и международно участие – Раминта Лукосюте от Литва асистира на заместник-кмета Добрин Добрев при поднасянето на венец пред Руския паметник. Младата дама живее отскоро в Разград с приятеля си Антон Иванов от мотоклуб „Нощни ездачи”, двамата се запознали в Лондон. 

Пред Руския паметник в Езерче шествието, което бе съпровождано от полицейски автомобили, бе посрещнато от председателя на местното дружество на Съюза на офицерите и сержантите от запаса о.з.полк. Гецо Гецов, както и от кмета на селото Хюсеин Хюсеинов.

О.з.полк. Гецов представи пред участниците в шествието основни моменти от битката край Езерче, която е първото сражение в Североизточна България между руските войски и турския аскер от Руско-турската Освободителна война. Разказа и историята на Руския паметник, както и за честванията на годишнини край него през последните години.

След минута мълчание в памет на освободителите венци и цветя пред паметника поднесоха: заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев, двата мото клуба – „Лудогорски братя” и „Нощни ездачи“, движени „Русофили”-Разград, Съюза на офицерите и сержантите от запаса-Исперих, партия „Атака”, признателни граждани.

Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!