BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Донорска карта по проекта „Да! За живот!“ разградчани могат да получат в петък

Както вече съобщихме в понеделник, се подписа Меморандум за сътрудничество в рамките на Националната кампания в подкрепа на донорството и трансплантацията „Да! За живот!“.

Кампанията на Министерството на здравеопазването и Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ започна на 5 ноември и ще продължи до 5 декември.

По време на месеца на донорството всеки може да отпечата от сайта на кампанията своята „Донорска карта“ или да я получи от доброволците на Българския червен кръст във всички областни градове на страната. Чрез нея се изразява съгласие относно донорство в случай на настъпила и безспорно констатирана от комисия мозъчна смърт. Картата няма юридическа стойност, тя дава единствено знак за близките каква е волята на човек приживе.

Графикът на разпространение на донорски карти в Разград ще бъде в петък (15 ноември) от 14:30 часа. Доброволци на БЧК и РЗИ ще разпространяват донорски карти на пл. Ларго.

Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!