BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Д-р Айше Реджеб и д-р Надие Карагьозова представят Лудогорието в семинар

Регионален център „Читалища“-Варна, Община Дългопол и НЧ „Лиляна Димотрова-1927“-с. Поляците са домакини и организатори на семинар на тема: „Единство и многообразие на етническите групи във Варненски регион и Североизточна България“. В дните на форума (24-26 септември 2020) на фокус ще бъде темата за толерантността и етническото многообразие. Ще бъдат представени обичаите „Рязане на хляб“ и „Къна“ – ритуали от традиционната турска сватба в с. Поляците. Темата остава винаги актуална поради своятa значимост и необходимост.    

За модератори и участие с доклади по темата са поканени д-р Айше Реджеб-директор „Култура и образование“  в Община Лозница и д-р Надие Карагьозова-секретар на МКБППМН в Община Кубрат.

Айше Реджеб ще представи танцът в турската сватба в Лудогорието, а д-р Надие Карагьозова ще води дискусия, свързана с темата за толерантността и необходимостта от запазване на етническата идентичност в голямото културно и фолклорно многообразие.

Целта на семинара е да се изгради култура на общуване, разбирателство и търпимост на различията между основните етнически общности и читалища, насърчаване познаването на етническите групи и междуетническия диалог и сътрудничество, създаване на мултикултурна среда в читалището и положително й влияния върху дейността на отделните населени места и др.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!