BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Д-р Карагьозова представи новата превантивно-образователна програма на местната комисия „Сто поговорки-сто истини. Превенция и личностно развитие чрез фолклор и народното творчество“

На работна среща, състояла се на 24 ноември 2021 година, секретарят на МКБППМН-Кубрат д-р Надие Карагьозова представи пред  кмета на Община Кубрат Алкин Неби новата превантивно-образователна програма на местната комисия за 2022 година, озаглавена „Сто поговорки-сто истини. Превенция и личностно развитие чрез фолклор и народното творчество“. На срещата бяха поканени ученици от танцова формация „Валенс“ и техният ръководител–хореограф Валентина Петрова (създател на групата).  В кратко изложение, авторът на програмата  Надие Карагьозова запозна присъстващите с целите и задачите на програмата и направи кратка обосновка за избора на темата, като продължение на преходната програма на комисията „Ценности и добродетели“. На срещата бяха представени и връчени новите позитивни ученически папки, които резонират с темата и в синтезиран вид представят магията на пословиците и поговорките – с малко думи да кажеш много. Програмата предвижда по нея да бъде реализирана през годината кръгла маса под патронажа на кмета на Общината и представлява поредно предизвикателство към ученици и учители, които в избрана от тях форма могат да организират различни образователни инициативи, за да застъпят и превенцията като една съвременна необходимост в условията на образователната институция.

Кметът Алкин Неби, като домакин на срещата, изрази готовност за пълна подкрепа на предприетите идеи и пожела успех на участниците в тяхното реализиране. Светлана Кирилова, като дългогодишен юрист в местната комисия и участник в срещата, отбеляза, че МКБППМН-Кубрат всяка година предлага своя авторска програма, която в разгърнат вид утвърждава превенцията като неделима част от образователно-възпитателния процес.

В края на срещата Валентина Петрова получи похвална грамота от МКБППМН-Кубрат за постигнати високи резултати в популяризирането на танцовото изкуство сред децата, която беше връчена от кмета на общината.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!