BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Един нов заразен с коронавирус в област Разград за последното денонощие, жена на 72 г. е починала

По информация на Регионална здравна инспекция – Разград, на 08.07.2020 г. е регистриран един нов потвърден случай на COVID-19  и един смъртен случай в област Разград.

Новият случай е жена  на 57 г., от с. Езерче, община Цар Калоян. Потърсила е медицинска помощ на 06.07.2020 г. в МБАЛ „Св. Иван Рилски – Разград“ АД, гр. Разград, където е хоспитализирана в изолатора на Отделение по пневмо-физиатрични болести. Жената е изследвана на 08.07.2020 г. в МБАЛ „Св. Иван Рилски – Разград“ АД, гр. Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен.           Придружаващи заболявания: Не съобщава

Регионална здравна инспекция – Разград информира още, че жена на 72 г. от с. Вазово, община Исперих е починала на 08.07.2020 г. Потърсила е медицинска помощ на 16.06.2020 г. в УМБАЛ „Канев“, гр. Русе, където е приета за лечение в ОИБ. Взет е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в УМБАЛ „Св. Марина“, гр. Варна. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен и е съобщен на РЗИ – Разград по телефона от РЗИ – Русе на 19.06.2020 г. Жената е била с придружаващо заболаване: Хипертонична сърдечна болест.

 Областният кризисен щаб за борба за борба с COVID-19 изказва съболезнования на семейството и близките на починалата и призовава всички граждани да спазват въведените противоепидемични мерки.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!