BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Е-винетка и тол могат да се плащат и с карта за гориво на UTA

Притежателите на карта за гориво на UTA могат да купуват с нея е-винетка и маршрутна карта чрез каналите за продажба на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Досега шофьорите можеха да използват банкови карти или карти за гориво на „Шел България“ ЕАД, както и да плащат пътни такси в брой.

Агенция „Пътна инфраструктура“ сключи договор с германското дружество UTA през месец март, след което компанията премина успешно процедурата за постигане на оперативна съвместимост с електронната система за събиране на пътни такси. Съгласно Общите условия, сключеният договор влиза в сила след успешно доказване на оперативна съвместимост на предлаганите горивни карти с електронната система на АПИ и внесена банкова гаранция.

Плащанията с индивидуалните карти за гориво се извършват  чрез  ПОС терминали в областните пътни управления, в гишетата за продажба на ГКПП „Калотина“, „Гюешево“, „Станке Лисичково“, „Кулата“, „Илинден“, „Капитан Андреево“, „Дунав мост“ при Русе, „Дунав мост 2“ при Видин и „Силистра“, и на терминалите за самотаксуване. С карта за гориво на UTA може да се плаща и през сайта www.bgtoll.bg, както и през мобилното приложение.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!