BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

И художниците от клуб „Емпатия”- Кубрат с подкрепяща дъга за Италия „Всичко ще бъде наред”

Светът преживява трудни дни. В Европа ситуацията не е по-различна. Новините, свързани с жертвите от коронавируса в Италия, са от тъжни по-тъжни. Болката на семействата дали жертва е неутешима. В дни на мъка и болка, подкрепата на всички е изключително важна. В нелеките дни за италианския народ, деца рисуват дъги, придружени с послание за надежда, за нови утрини без жертви, за хубави новини.   

Кампанията „Всичко ще бъде наред” набира скорост и извън Апенините. От всички краища на света детските рисунки, придружени с позитивни пожелания и послания, приковават вниманието на всички, макар и излъчени онлайн.

Талантливите художници на клуб „Емпатия” Еля и Езел отправиха своите послания чрез тяхната пъстроцветна дъга и пожелаха всеки цвят да докосне по едно дете от Италия, всеки цвят да прегърне всяко дете, което трябва да се смее и да бъде здраво, за да следва и сбъдва мечтите си.

Еля и Изел са от село Бисерци. Учат в кубратското СУ „Христо Ботев”. Еля е в четвърти клас и от четири години е сред активните участници в инициативите на МКБППМН-Кубрат. Отлична ученичка и добрият пример по чувствителност и емпатия. Грижовна е и много помага на своята сестричка Изел, която е в първи клас и също като кака си обича да рисува през свободното си време. Тяхната първа творческа задача е рисунката им с пожелание час по-скоро децата да се върнат в класната стая и да няма тъжни деца по света. „Светът трябва да се смее за да бъдат щастливи всички деца”, по детски обобщават малките художници Еля и Изел.

RazgradNews призовава всички съграждани да спазват стриктно предпазните мерки на правителството! Изолацията е най-ефикасното спасение! Стойте вкъщи!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!