BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Какви са ползите от Витамин Е за кожата?

Бори се със стареенето и намалява бръчките

Витамин Е е мощен антиоксидант, който не само подпомага имунната система в нейните функции, но и играе съществена роля за състоянието на кожата. Той има много силни антиоксидантни свойства, които помагат на организма да се бори с оксидативния стрес, причинен от свободните радикали в тялото. Те са едни от причинителите на преждевременно стареене на клетките на кожата и целия организъм, от което произтичат редица потенциални състояния и заболявания.

Мощен антиоксидант

Свободните радикали увреждат клетките в цялото тяло. По отношение на кожата те предизвикват податливост на кожата към слънчевата светлина, която е известна с ускоряването на стареещите процеси в кожните клетки. Витамин Е допринася за забавяне на тези процеси и предотвратяване на щетите от тях, съобщава Аз жената. Някои храни са много богати на витамин Е и са естествени негови източници. Сред тях са бадемово, слънчогледово масло, слънчогледови семена, бадеми, авокадо, фъстъци, броколи, лешници. Пшеничените зародиши също доставят изобилие от витамин Е.

Витамин Е може да се използва и локално под формата на масло

Маслото с витамин Е може да се прилага локално върху кожата. То може да помогне на кожата да регенерира клетките си, намалява лющенето и сухотата, зачервяването, възпалението. Има прекрасни свойства против стареене и стимулира синтеза на колаген. Маслото с витамин Е може да предотврати слънчево изгаряне, ако се прилага предварително преди излагане на слънце. Неслучайно е една от съставките в редица слънцезащитни продукти. Има облекчаващи свойства и при силно зачервена атопична кожа.

Маска с витамин Е

Маслото от витамин Е може да се използва и като маска. Може да се смеси с бадемово масло, малко пресен сок от лимон, пасирано авокадо и мед. Маската се прилага 3 пъти седмично вечер за 30 минути. Има регенериращи, освежаващи, подхранващи и хидратиращи свойства.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!