BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Какво да сготвим за Цветница?

На 25 април отбелязваме Цветница. Този голям християнски празник е от т. нар. подвижни празници – не е на конкретна дата, а се пада винаги в неделята след Лазаровден, една седмица преди Великден.

Празнуваме Цветница!

Цветница е първият ден след големия пост, на който можем да хапнем риба. Освен рибата обаче, всички останали ястия църквата повелява да бъдат постни – салата от пресни зеленчуци, картофи, ориз, фасул, яхния от стар боб или пък пълнени постни чушки. На почит на този ден са зелениите – коприва, лапад, спанак, с които може да приготвите чудни супи и яхнии.

Не бива да се слагат мазни ястия, защото постите все още продължават. Дори и рибата, която ще приготвите за празника, не трябва да е много мазна, а по-суха и задължително печена.

За десерт е добре да сложите пресни плодове или пък домашно приготвени сладкиши, но без яйца или мляко. 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!