BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът на Кубрат поздрави незрящите хора с празника на добротата

На 13 ноември отбелязваме Международния ден на незрящите и Световния ден на добротата – съобщават от Общинската информационна служба в Кубрат. Двата дни са съвместени на една дата не случайно, защото са свързани по между си. Слепите хора се нуждаят от подкрепата на зрящите, а зрящите добри хора винаги изпитват вътрешна потребност да помагат на нуждаещите се.

По повод този ден кметът на Община Кубрат Алкин Неби се обърна в поздравителен адрес към всички свои съграждани с апел на този ден всеки да направи едно добро, да поздрави свой незрящ приятел или да му подаде ръка, защото никой не е застрахован в този живот. Ето какво се казва в обръщението на кметът Неби:

Уважаеми съграждани! На 13 ноември светът отбелязва деня на незрящите хора и деня на добротата. Един ден, който ни дава поредния повод да се обърнем с лице към проблемите на незрящите. Той дава основание и на тези хора да припомнят на обществото за себе си, затова, че имат нужда от приятелство и подкрепа“, посочва в обръщението си кубратския градоначалник.

Скъпи съграждани, споделяйте своите проблеми с представителите на властовите институции и на службите, призвани да работят с гражданите, за да сте сигурни, че имате надежден партньор при взаимодействието си с тях. За радост между нас добрият тон и слушането не са нарушени. Общината винаги е подкрепяла незрящите и ще продължи да го прави и занапред.

Поздравявам с празника всички незрящи, като им пожелавам да не падат духом и да се радват на топлотата на хората, да намират сили и кураж да посрещат с достойнство всички предизвикателства на трудния делник“, казва в обръщението си кметът на Община Кубрат Алкин Неби.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!