BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кубрат и Велико Търново вдигнаха националният хандбален трофей за деца

С много емоци и шампионско настроение завърши хандбалния национален турнир за момчета и момичета до 12-годишна възраст под надслов „По-силни сме от вируса“. Това съобщиха от общинската информационна служба в Кубрат.

Турнирът се провежда за първи път в Кубрат след 4-месечно затишие на този спорт. В хандбалната надпревара участие взеха талантливи деца от общо девет отбора от различни градове на страната. Най-радостния момент за кубратчани настъпи след последния съдийски сигнал, с който момчетата от лудогорския град, с треньор Йордан Джипов, станаха шампиони на турнира и вдигнаха националната купа. Ценният трофей дойде след категорична победа над ханбалистите на „Добруджа“ с десет гола разлика при краен резултат 35:25.

Втори в класирането при момчетата станаха хандбалните надежди на ловешкия „Осъм“, а за трети бяха определени играчите на габровския „Чардафон“. За най-полезен играч в отбора на Кубрат бе определен Емир Исмаилов. За отбора на град Ловеч това бе Даниел Стефанов, а за габровската команда – Стефан Желязков. При момичетата националният трофей извоюваха спортистите на „Етър“ (Велико Търново). Възпитаничките от старата престолнина успяха да надвият кубратските хандбалисти с едва два гола разлика при резултат 16:14.

Най-полезна за отбора си бе Мартина Тодорова от Велико Търново. За отбора на Кубрат това бе Андреа Симеонова, а за Опака – Илксен Сезгинова. Индивидуални отличия получиха най-добрите играчи на турнира.

При момчетата най-добър бе Радослав Коев от габровския „Чардафон“, а най-добър играч при момичетата бе Карина Ивайлова от „Етър“- Велико Търново. На турнира при момчетата не бе определен един, а цели двама най-добри голмайстори. Индивидуални отличия получиха голмайсторите Даниел Иванов от „Осъм“-Ловеч с 56 гола и Еркин Алкинов от отбора на Кубрат също с 56 гола. Най-добър вратар при момичетата стана Деяна Димитрова от Кубрат, а голмайстор на турнира при момичетата с 34 отбелязани гола стана Виктория Дечева също от Кубрат. Медали и отличия получиха всички участници, включително и съдиите.

„Най-сладката победа за нас е радоста на децата и усмивките на кубратската публика , този спорт определено има почва в Кубрат, а децата ни са достойни наследници на кубратските хандбални величия“, коментираха радостното събитие от треньорския екип на домакините. Радостната новина достигна и до кмета на Община Кубрат Алкин Неби, който поради служебни ангажименти, не можа лично да присъства на награждаването. Кметът Неби заяви, че е изключително горд с децата на Кубрат, прославили не само лудогорския град, но и цялата община. „Това е още едно ярко доказателство, че децата ни са чудесни, знаещи и можещи. Не само в танцовото, училищното, доказват се страхотно и в спортното дело! Благодаря Ви за отличното и превъзходно представяне, а Община Кубрат винаги ще е до вас“, сподели кубратският градоначалник.

Купи, медали и отличия бяха раздавани от президентите на ловешкия и кубратски хандбални клубове – Виктор Симеонов и Красимир Иванов, от директора на дирекция „Специализирана администрация“ при Община Кубрат Стефан Калинов и президента на Хандбален клуб „Спартак“-Плевен Иван Симеонов. Националният турнир бе организиран от Община Кубрат, Българската федерация по хандбал и чрез любезното домакинство на Спортна зала „Кубрат“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!