BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Лудогорец стартира ударно участието в груповата фаза, би Спартак (Търнава) с 4:0

Лудогорец започна много силно участието си в група Н на Лигата на конференциите, разбивайки с 4:0 Спартак Търнава и повеждайки в класирането още след първия кръг, тъй като в другия мач фаворитът Фенербахче победи с 3:1 Нордселанд. След по-лежерно първо полувреме „орлите“ избухнаха в началото на втората част. Първо чрез страхотен гол на младия Иван Йорданов, преди Якуб Пьотровски да вкара два пъти за 3:0. Последният пирон заби Руан в 93-ата минута.

Треньорът на домакините Ивайло Петев отново заложи на схемата 4-3-3, с която „орлите“ постигнаха историческата си победа над Аякс. На вратата започна Симон Слуга, а пред него в защита действаха Аслак Фон Витри, Сонко Сундберг, Оливие Вердон и Сон, който замени контузения Марсел Хайстер отляво. В халфовата линия действаха Якуб Пьотровски, Клод Гонсалвеш и Иван Йорданов, а в атака бе триото Бърнард Текпетей, Матиас Тисера и Кайо Видал.

Голямата новина от състава на гостите бе отсъствието на бившия капитан на Левски Роман Прохазка, който бе оставен на пейката. Титуляр обаче беше ексфутболистът на Пирин Бл Кристиян Кощърна.

Лудогорец започна по-добре двубоя, но добри подавания на Иван Йорданов и Бърнард Текпетей не бяха засечени от техни съотборници. Домакините създадоха първата си възможност в 19-ата минута. Тогава Текпетей размина с лекота Горосито и стреля, но вратарят на словаците Такач спаси. В 32-ата минута Кайо Видал бе изведен зад защитата, но Такач отново се намеси добре, като излезе напред и игра с топката.

Първият удар словаците нанесоха в 34-ата минута. Тогава Кошаби с глава след центриране от корнер, но право в Симон Слуга. Добра възможност се откри пред Клод Гонсалвеш в самия край на първата част. Португалецът си намери коридор за стрелба и би, но в аут.

Лудогорец започна по мечтан начин втората част. Още в 51-ата секунда на второто полувреме младият Иван Йорданов изстреля истински снаряд към вратата на Такач и топката се озова в мрежата – 1:0 за „орлите“ и първи гол за национала в Европа. Само 4 минути по-късно отборът на Ивайло Петев поведе с 2:0. Матиас Тисера се освободи добре от двама защитници на словаците и намери връхлитащия Якуб Пьотровски, който с шпагат отбеляза. В 55-ата минута гостите направиха голям пропуск, като с глава Байнович стреля, но бе натиснат от Кайо Видал, и не уцели вратата.
Якуб Пьотровски сложи точка на спора в 63-ата минута. Той получи пас от Бърнард Текпетей и с фамозен удар в стил „Тони Кроос“ направи 3:0.

Последва нова отлична атака на домакините, като Текпетей изведе добре Клод Гонсалвеш, който обаче не уцели вратата.

В 72-ата минута на терена се появи и чужденецът с най-много мачове в историята на Левски – Роман Прохазка. Титулярният капитан на Спартак Търнава обаче отново загуби в Разград – за шести път.

В 85-ата минута дебют за Лудогорец записа последното ново попълнение на „орлите“ – Мунир Шуиар, който замени Бърнард Текпетей. Последният гол отбеляза Руан в 93-ата минута. Якуб Пьотровски стреля силно, вратарят Такач изби, но право на крака на бразилския таран, който технично го преодоля.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!