BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Малки художници от ЦРД и работници от ОП “Паркстрой“ украсиха за Баба Марта района около Дървото на Европа (ВИДЕО)

Заместник-кметът Полина Иванова поздрави ОП “Паркстрой“ и ЦПЛР Център за работа с деца за това, че поддържат хубавите български традиции за празника Баба Марта и по този начин се възпитават децата в българщина. Тя присъства на украсяването на Дървото на Европа срещу Съдебната палата и оформянето около него на кът на снимки. Освен този район украса за Баба Марта има и в жк „Орел“, в жк „Водна централа“, в района на блоковете „Морави“, до фонтана с момченцата и в централната част до осмомартенския базар.

https://connect.facebook.net/bg_BG/sdk.js#xfbml=1&version=v19.0

Posted by Община Разград on Wednesday, February 28, 2024

През последните години общинското предприятие осигурява преждата на червено-белите плетеници, децата от Школата по изобразително изкуство в ЦПЛР ЦРД с ръководител Цветомира Петрова изработват мартеници, а в навечерието на Баба Марта техните творби стават част от украсата на града за пролетния празник.

През тази година 8 петокласнички от школата са изработили общо 40 мартеници, 7 от децата поставиха лично повечето от произведенията си на по-ниските клони на Дървото на Европа, а по-високите бяха украсени от работници от „Паркстрой“. Заместник-кметът Полина Иванова също се включи в украсяването, като постави една от мартениците.

Около Дървото на Европа бе оформен кът за снимки с фигури на Пижо и Пенда. Новост в украсата е пъстроцветна пейка с надпис „Честита Баба Марта“ – съобщи директорът на ОП“Паркстрой“ Иван Борисов.

https://connect.facebook.net/bg_BG/sdk.js#xfbml=1&version=v19.0

Posted by Община Разград on Thursday, February 29, 2024

Материалът Малки художници от ЦРД и работници от ОП “Паркстрой“ украсиха за Баба Марта района около Дървото на Европа (ВИДЕО) е публикуван за пръв път на Новини Разград.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!