BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

МКБППМН-Кубрат проведе превантивна беседа „Щастливо и безопасно лято“ в бисерската библиотека

На 2 юни 2020 година деца от Бисерци, включени в благодарствените тържества на комисията за активно участие, станаха и обект на превенция. Една от постоянните теми, включени в образователно-информационната програма на комисията, е посветена на лятото, което за децата означава дълга ваканция. За да бъде то сигурно и спокойно, забавно и щастливо, модераторът на срещата д-р Надие Карагьозова провокира деца и служители – да дискутират върху важни неща, които трябва да знае всеки родител и дете, касаещи опазване живота на децата, когато прекарват повече време на улицата. А улицата не винаги е най-безопасното място.

С тази среща МКБППМН-Кубрат сложи старта на разпространение на превантивните листовки с указания към родителската общност, които трябва да бъдат повече бдителни и заинтересовани относно времето на децата и тяхното близко обкръжение. Както се знае, най-често децата стават жертва или извършител на противоправно деяния под влияние на средата. Листовките ще бъдат разпространени чрез кметовете на населените места на общината, инспектор ДПС и представителя на местния отдел „Закрила на детето“ в комисията.

В края на срещата Мейхат Адилова – секретар на местното читалище, подари изработени предпазни маски от служителите на библиотеката, които чрез местната комисия да стигнат до повече хора в нужда.

Сюлбие Мемишева (родител) отправи предложение към домакините – срещите с образователно-възпитателна цел да се по-чести, защото „човек винаги има какво да сподели и научи“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!