BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Мъже на 51 и 63 години са двата нови случая на COVID-19 в Разградско

По информация на Регионална здравна инспекция (РЗИ) Разград, на 09.07.2020 г. са регистрирани два нови потвърдени случаи на COVID-19 в област Разград.

Единият случай е мъж на 51 г. от село Веселец, община Завет. Потърсил е медицинска помощ на 08.07.2020 г. в Специализирана болница за активно лечение за пневмо-фтизиатрични заболявания  „Д-р Д. Граматиков“ ЕООД, гр. Русе, където е хоспитализиран. Взет му е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в Самостоятелна медико-диагностична лаборатория  „Здраве 99“, град Русе. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 (специализиран тест за проверка на наличие на зараза с COVID-19) е положителен. Лицето не съобщава за придружаващи заболявания.

Вторият случай е мъж на 63 г. от град Разград. Потърсил е медицинска помощ на 08.07.2020 г. в Многопрофилна болница за активно лечение „Св. Иван Рилски – Разград“ АД, гр. Разград (МБАЛ – Разград), където е хоспитализиран в Отделение по инфекциозни болести. Взет му е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е положителен. Лицето не съобщава за придружаващи заболявания.

През седмицата са оздравели 10 лица в област Разград, с което броят на  оздравелите от коронавирус жители на област Разград е по-голям от броя на заразените лица в областта.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!