BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Награда за началникът на РУ – Кубрат Йордан Йорданов

Началникът на Районно управление – Кубрат главен инспектор Йордан Йорданов е награден с „Обявяване на благодарност” и парична премия от главния секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров. Отличието се дава за проявена инициативност и постигнати високи професионални резултати, свързани с противодействие на престъпленията с наркотични вещества. Други осем полицейски служители са отличени по повод 8 ноември от Директора на ОДМВР-Разград старши комисар Диян Минков. За постигнати значителни професионални резултати с „Писмена похвала” са наградени трима разследващи полицаи, с „Обявяване на благодарност” – двама инспектори от отдел „Охранителна полиция”, а с парична награда трима служители от отдел „Криминална полиция”.

Заради обявената епидемична обстановка в страната, тази година празникът няма да бъде отбелязан с официални тържества. На церемония в сградата на ОДМВР при спазване на противоепидемичните мерки директорът обяви наградите на служителите пред началниците на Районни управления и сектори.

 Отбелязването на празника на българската полиция е въведено през 1924 г. по предложение на Софийския градоначалник – о.з. подполковник Георги Кисьов. За определяне на светец-патрон е потърсена консултация от Светия синод и след обсъждане е избран Св. Архангел Михаил. В писменото мнение на Митрополит Стефан се казва: „Всички ангели, които са отредени да се борят за мира и правдата, за реда и справедливостта се намират под началството на великия Архистратег Михаил. Този празник, който олицетворява и на небето ред, власт и дисциплина и царуване на истината, правдата и любовта, много подхожда за патронен празник на полицията, която има за цел да се грижи за реда, спокойствието, сигурността и спазване на законите в страната, чрез които се гарантират животът, имотът и свободата на гражданите“. Денят се е отбелязвал до 1943 г. С решение на Министерски съвет е възстановен като празник на полицията през 1998 г.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!