BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нови четири случая на COVID-19 в област Разград

Нови четири потвърдени случаи на COVID-19 са регистрирани в област Разград на 24.09.2020 г. Два от тях са в град Разград, а другите два, съответно в с. Веселина, община Лозница и с. Раковски, община Разград, информират от РЗИ – Разград.

Заболелите в областния център Разград са двама мъже на 42 и 38 години. Взет им е секрет, който е изследван в лабораторията към МБАЛ „Свети Иван Рилски – Разград“. Резултатите от направените PCR тестове  са положителни. Мъжете не са съобщили за придружаващи заболявания. Оставени са в домовете си, с предписание да бъдат изолирани 14 дни.

Случаят в с. Веселина е с жена на 73 години. Потърсила е медицинска помощ в МБАЛ „Свети Иван Рилски – Разград“. Настанена е в отделението по пневмология и фтизиатрия. Взет й е секрет, който е изследван в лабораторията към същото здравно заведение. Резултатът от направения PCR тест е положителен. Жената има придружаващо заболяване – хипертонична сърдечна болест.

Случаят в с. Раковски отново е с жена, също на възраст 73 години. Потърсила е медицинска помощ в МБАЛ „Свети Иван Рилски – Разград“. Настанена е в отделението по пневмология и фтизиатрия. Взет й е секрет, който е изследван в лабораторията към същото здравно заведение. Резултатът от направения PCR тест е положителен. Жената има няколко придружаващи заболявания – диабет, диабетна полиневропатия, хипертонична сърдечна болест, хронична обструктивна белодробна болест.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!