BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Исперих преведе 90 000 лв. на МБАЛ-Исперих

По банков път вчера (9 април) община Исперих преведе сумата от 90 000 лева за подпомагане на местната болница в условията на пандемията COVID-19.

„Общинските болници нямат необходимия ресурс за лечение на болни с коронавирус пациенти. Почти всички общини са открили дарителски кампании за подкрепа, тъй като в местните бюджети не са предвидени средства за ситуациите, които извънредното положение наложи. За да подпомогнем болницата в усилията й да създаде условия за адекватна грижа към пациентите, ние направихме актуализация на бюджета на общината за 2020 година. В условията на тази пандемия най-важно е да опазим живота и здравето на нашите съграждани. Защото най-голямото богатство на един град са хората, които живеят в него“ – коментира кметът Белгин Шукри.

Припомняме, че на 2 април на свое извънредно заседание общинските съветници в Исперих гласуваха внесеното предложение да подпомогнат финансово болницата в града, след като дни по-рано от заповед на министъра на здравеопазването стана ясно, че заведението трябва да направи необходимата организация, за да извършва лечение и наблюдение на пациенти с коронавирусна инфекция.

RazgradNews призовава всички съграждани да спазват стриктно предпазните мерки на правителството! Изолацията е най-ефикасното спасение! Стойте вкъщи!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Източник: Новини Разград

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!