BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Разград обновява още 3 детски площадки, на едната ще има и нова ударопоглъщаща настилка

Амортизирани и опасни съоръжения бяха премахнати днес от три детски площадки в Разград. Оглед на работата на служителите на ОП “Паркстрой“ извърши заместник-кметът и изпълняващ функциите на Кмет на Община Разград Добрин Добрев. Амбицията на общинското ръководство е поетапно, съобразно финансовия ресурс, да бъдат обновени съоръженията за игра на малките жители на областния град. Това се извършва след обход на детските площадки и опис на опасните амортизирани съоръжения. След последния такъв оглед е установено, че най-необходимо е обновяването на три детски площадки. По-рано през годината бяха обновени детски площадки в района на блок „Морави“, до МБАЛ “Св. Иван Рилски“ и до блок 12 в жк „Орел“.

Днес бяха демонтирани опасните съоръжения на: детската площадка до блок „Чавдар“ на ул. „Св. Климент“, площадката във вътрешен двор в жк „Васил Левски до блок „Черно море“, както и на площадката зад „Алианц“ – между улиците „Симеон“, „Искър“, „Марица“ и бул. „България“. Терените ще бъдат подготвени за монтаж на новите съоръжения, които ще бъдат поставени до няколко седмици. На площадката зад „Алианц“ дейностите по подготовка ще продължат по-дълго, тъй като ще се постави и ударопоглъщаща настилка. На тази площадка ще има нова люлка, комбинирано съоръжение и пейка за най-малките, тя ще е предназначена за деца до 3 години, а другите две площадки ще са за деца от 3 до 12 години.

Община Разград призовава гражданите да опазват съоръженията, изградени за децата на Разград и да подават своевременно сигнали до компетентните институции при установени от тях неизправност или посегателство над съоръженията.

Материалът Община Разград обновява още 3 детски площадки, на едната ще има и нова ударопоглъщаща настилка е публикуван за пръв път на Новини Разград.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!